Wikkelen & reviseren van elektromotoren

Ruime ervaring

Al meer dan 60 jaar werken wij met plezier aan het optimaliseren en onderhouden van elektromotoren.

Lid van Uneto-VNI

UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de elektrotechnische detailhandel.

Wij staan 24/7 klaar!

Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar voor het repareren, reviseren of vervangen van elektromotoren.

Er zijn verschillende aanleidingen om een motor te voorzien van een nieuwe wikkeling. De meest voorkomende reden, is het verbranden van de wikkeling. Dit kan komen door overbelasting, beschadigingen, vocht, enz.

Een andere aanleiding kan zijn het omwikkelen naar een andere frequentie of spanning. Dit komt vaak voor bij het uitwisselen van motoren van en naar het buitenland, waar andere frequentie en spanning is.

Een motor kan over het algemeen bij spoedgevallen bij Honderslo zeer snel gewikkeld worden. Het tijdsbestek hiervan is afhankelijk van het type motor, vermogen, 2-toeren, voorradige onderdelen, enz.
Het grote voordeel van deze snelle service voor u als klant, is dat u niet onnodig lang een proces minder goed hoeft te laten functioneren of zelfs zou moeten onderbreken.

De handelingen van het wikkelen die wij verrichten zijn over het algemeen:

 • Démonteren;
 • Controleren van passingen;
 • Reinigen van onderdelen (vet/olie, stof, ingrediënten van productie, enz.);
 • Wikkelen en afwerken van stator met twee componentenbehandeling in isolatieklasse “F”;
 • Testen op doorslagspanning bij 4 kV;
 • Rotor beoordelen en verhelpen van slijtage aan draaiende onderdelen, onbalans e.d.;
 • Monteren van nieuwe onderdelen, zoals lagers;
 • Monteren en proefdraaien/testen;
 • Spuiten in de gewenste kleur.

Behalve het wikkelen van de stator/rotor, komen dus dezelfde zaken naar voren als bij een revisie.

Het wikkelen gaat als volgt te werk:
Op een volautomatische machine worden de nieuwe spoelen vervaardigd. Deze machine verzekert ons ervan, dat alle spoelen dezelfde lengte, breedte en hoogte hebben en dat ze allemaal op dezelfde treksterkte gewikkeld zijn. Dit geeft ons de zekerheid, dat na het wikkelen in de stator weer een perfect magnetisch veld heerst. Nadat deze spoelen zijn gemaakt, worden ze in de stator gelegd en vervolgens afgewerkt door zeer ervaren vakmensen. Kortom: nadat uw motor voorzien is van een nieuwe wikkeling, hebt u weer een betrouwbare machine.

In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij relatief laag vermogen en standaard motoren, loont het niet om de motor te wikkelen. In dat soort gevallen is het goedkoper een nieuwe motor aan te schaffen. Hier kunt u van Honderslo een gedegen advies verwachten.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en samen inventariseren welke mogelijkheden onze elektromotoren u bieden? Neem contact op met kantoor, bel 0543-512096. Of stuur ons een e-mail. U krijgt uiteraard binnen een werkdag een reactie van ons.

Contact opnemen

  Wij zijn dealer van:

  Logo Rotor
  SKF logo
  Logo Bosch
  Logo Fein
  Logo Makita
  Logo Yaskawa

  Contact opnemen met ons?

  Om het voor u gemakkelijker te maken kunnen wij telefonisch contact met u opnemen, op het tijdstip dat het u het beste uitkomt!