Milieu

Ruime ervaring

Al meer dan 60 jaar werken wij met plezier aan het optimaliseren en onderhouden van elektromotoren.

Lid van Uneto-VNI

UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de elektrotechnische detailhandel.

Wij staan 24/7 klaar!

Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar voor het repareren, reviseren of vervangen van elektromotoren.

De milieuparagraaf is al langere tijd een van de speerpunten van beleid bij Honderslo.

Nu het steeds duidelijker wordt dat het broeikaseffect grote gevolgen voor ons heeft, wordt het tijd voor creatieve oplossingen. Zodat we stroom opwekken zonder fossiele brandstoffen te gebruiken. Ongeveer 65% van de electriciteit in de wereld wordt momenteel opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen zoals kolen, olie en gas. De voorraden van deze brandstoffen zijn eindigend en bij de verbranding ervan komen veel broeikasgassen in de atmosfeer.

De energieproductie kan dus milieuvriendelijker, maar ook bijvoorbeeld het vervoer van mensen.
Elektromotoren zijn daarbij een prima middel.

Wat zijn bijvoorbeeld hybride auto’s?
Hybride staat voor fusie, mengsel. De hybride auto is een fusie van een elektrische auto met de huidige auto’s met verbrandingsmotor (met diesel dan wel benzine als brandstof). De Hybride auto is een voertuig dat dus gebruik maakt van twee soorten aandrijvingen: meestal een elektromotor op accu´s en een benzine- of dieselmotor. De benzine of dieselmotor laadt onderweg de accu´s op en zo kun je bijvoorbeeld in de stad op je elektromotor rijden.
De Toyota Prius is een bekende en succesvolle hybride auto en in 2005 al verkozen tot auto van het jaar. De Prius maakt gebruik van de combinatie elektromotor en benzinemotor.

Wat zijn bijvoorbeeld brandstofcelbussen?
Dit zijn bussen die waterstof als energiebron gebruiken en waarbij de emissie uit water bestaat. Deze bussen zijn vriendelijk voor het milieu, omdat de uitlaatgassen schoon zijn (namelijk water) en omdat ze ook – dankzij de elektromotor – minder geluid dan een conventionele dieselbus maken.

Elektromotoren gaan dus een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van het milieu.
Mensen denken bij elektromotoren vooral aan milieuvriendelijk, goedkoop en zuinig. Negatieve associaties worden nauwelijks genoemd.

Honderslo wil niet afwachten wat er gebeurt, maar wil nú haar steentje bijdragen met haar elektromotoren. Dat we bij ons productieproces gebruik maken van bijvoorbeeld oplossingsvrije impregneerlak en een isolatie-uitbrandoven zal u dan ook niet verbazen ……

Meer informatie
Wilt u meer informatie hierover? Neem contact op met kantoor, bel 0543-512096. Of stuur ons een e-mail. U krijgt uiteraard binnen een werkdag een reactie van ons.

Contact opnemen

  Wij zijn dealer van:

  Logo Rotor
  SKF logo
  Logo Bosch
  Logo Fein
  Logo Makita
  Logo Yaskawa

  Contact opnemen met ons?

  Om het voor u gemakkelijker te maken kunnen wij telefonisch contact met u opnemen, op het tijdstip dat het u het beste uitkomt!